You Eat, You Feed

Stel je voor dat wanneer jij van een goede maaltijd geniet, een kind ook een warme maaltijd krijgt die hem of haar helpt met gezond blijven. Een maaltijd die ervoor zorgt dat ze op school kunnen blijven.

Deze missie willen we met jullie delen. Daarom zeggen wij: “You Eat, You Feed”. Voor elke maaltijd die jij besteld via de Restoranto app, doneren wij een maaltijd aan een Oegandees kind dat honger heeft. Maar we hebben het liever niet over ‘een hulpbehoevend kind’ of ‘een hongerig kind’. We geven ze liever een naam: Mark.

 

Wie is Mark?

Mark vertegenwoordigt meer dan 800 miljoen mensen wereldwijd die dagelijks met honger naar bed moeten gaan. Wij geloven dat deze mensen recht hebben op een stem, waardigheid en een naam! Wij willen Mark dit geven. Elke maaltijd die jij eet wordt een mogelijkheid voor Mark om de wereld te ontdekken en zich te ontwikkelen tot iemand die bij kan dragen aan zijn gemeenschap

De grootste uitdaging van Mark en zijn familie in Oeganda is ervoor zorgen dat ze genoeg te eten hebben. Door een deel van deze druk weg te nemen helpen we zijn ouders om te bouwen aan een duurzamere toekomst voor hun gezin. Omdat al het eten waarmee we ze helpen lokaal wordt ingekocht – van lokale boeren en de lokale markt – stimuleren we de economie waar Mark zelf ook deel van uitmaakt. We willen de stress, de frustratie en de bitterheid die voedselarmoede kan brengen verlichten, en ruimte te maken voor nieuwe ideeën.

Onze inspiratie

De inspiratie voor Restoranto komt van een oud Oegandees gezegde: “Gava mu kulya” Het betekent dat eten de bron is van energie, kracht en wijsheid. Een uitspraak met een diepgaande betekenis. Wij geloven dat eten het begin is van alles. Iedereen zou recht op goede voeding moeten hebben, dus wij streven ernaar dit mogelijk te maken. Bovendien kan een goed gevulde maag de brandstof zijn die een briljante geest aanzet tot de meest fantastische dingen.

De strijd tegen honger in de wereld zou geen moeilijke strijd moeten zijn; stap voor stap kunnen we er komen. En alles is makkelijker als je een vriend hebt op dit pad! We geloven in jouw kracht om deze verandering mogelijk te maken. Laten we samen aan een betere toekomst werken!

Hoe werkt You Eat, You Feed?

Voor elke maaltijd die wordt besteld via Restoranto doneren wij een maaltijd aan Mark. Dit gaat via onze partner GAVA Project. Zij kopen het voedsel van de boeren en lokale verkopers, ondersteunen de gemeenschap binnen het project, en helpen met het koken van de maaltijden en het voeden van de lokale schoolkinderen.

Waar zijn we actief?

GAVA is actief in Kazo, een van de vier sloppenwijken van Kampala, Uganda.

Wat zit er in een maaltijd?

Elke maaltijd bestaat uit posho (maïspudding), rijst en bonen.

Samen Mark helpen?

Leuk! Wie ben je?

You have Successfully Subscribed!