Ons verhaal

Elk verhaal begint met een reis. Soms begin je met een spirituele reis, en soms begin je met een 52 uur durende busreis door het binnenland van Afrika. Zo ontmoette Silja Thor en Ralph de Groot elkaar, groeide er een sterke vriendschap, en is Restoranto geboren.

Tijdens hun reis stonden ze versteld van de armoede en het tekort aan goede voeding in Oeganda. Ze besloten iets te doen voor deze gemeenschap waarmee zij zich verbonden waren gaan voelen, en te helpen met het opzetten van een positieve verandering in deze gemeenschap.

De inspiratie voor Restoranto komt van het oude Oegandese gezegde “Gava mu kulya” wat betekent dat eten de bron is van energie, kracht en wijsheid. Een uitspraak met diepgaande betekenis. Wij geloven dat eten het begin is van alles. Iedereen zou recht op goede voeding moeten hebben, dus wij streven ernaar dit mogelijk te maken. Bovendien kan een goed gevulde maag de brandstof zijn die een briljante geest aanzet tot de meest fantastische dingen.

 

 

You Eat, You Feed

Stel je voor dat wanneer jij van een goede maaltijd geniet, een kind ook een warme maaltijd krijgt die hem of haar helpt met gezond blijven. Een maaltijd die ervoor zorgt dat ze op school kunnen blijven. Deze missie willen we met jullie delen. Daarom zeggen wij: “You Eat, You Feed”. Voor elke maaltijd die jij besteld via de Restoranto app, doneren wij een maaltijd aan een Oegandees kind dat honger heeft.

Elke maaltijd wordt een kans voor deze kinderen om de wereld te ontdekken en zich te ontwikkelen tot personen die binnenkort bij kunnen dragen aan hun gemeenschap. De grootste uitdaging van Oegandese families is zorgen voor genoeg eten voor hun kinderen. Door een deel van deze druk weg te nemen, helpen we ouders om zich te richten op een duurzamere toekomst. Omdat al het voedsel lokaal wordt ingekocht – van lokale boeren en de lokale markt – stimuleren we de lokale economie. We willen de stress, de frustratie en de bitterheid die voedselarmoede kan brengen verlichten, en ruimte te maken voor nieuwe ideeën.

 

Laten we dit samen doen

De strijd tegen honger in de wereld zou geen moeilijke strijd moeten zijn; stap voor stap kunnen we er komen. En alles is makkelijker als je een vriend hebt op dit pad! We geloven in jouw kracht om deze verandering mogelijk te maken. Laten we samen aan een betere toekomst werken!

Ons Team

Silja Thor is een serial entrepreneur, die gedurende haar carrière in 8 landen gewerkt en geleefd heeft en over de hele wereld heeft gereisd. Haar passie voor duurzaamheid leidde haar naar Oeganda, waar ze mede-oprichter Ralph de Groot heeft ontmoet. De rest is geschiedenis.

Ralph de Groot is een Nederlandse ondernemer en spreker die houdt van reizen en uit eten gaan (het liefst gecombineerd, natuurlijk!) Zijn bezoek aan Oeganda heeft voor hem bevestigd dat het opzetten van een sociale onderneming de perfecte manier zou zijn om een cool, innovatief bedrijf te beginnen en een blijvende verandering teweeg te brengen.

Christian Spaargaren is een Nederlandse ondernemer en wereldreiziger met een passie voor het buitenleven en Restoranto. Een typisch ‘manusje van alles’ en een zelfverklaarde Bourgondiër.

Robin Simon was meteen enthousiast toen hij het idee van Restoranto hoorde en wilde er deel van uitmaken. Naast zijn voorliefde voor programmeren en tech, heeft hij ook een voorliefde voor uit eten gaan (voornamelijk omdat hij zichzelf een verschrikkelijke kok vindt).

Leuk! Wie ben je?

You have Successfully Subscribed!