Algemene vragen over Restoranto

Wat is het verhaal achter Restoranto?
Restoranto is in 2015 opgericht door Silja Thor en Ralph de Groot en is gebaseerd op hun ‘You Eat, You Feed’ missie. Voor elke maaltijd die via Restoranto besteld wordt, wordt een maaltijd gedoneerd. Die missie is geboren tijdens hun reizen door Oost-Afrika, de armoede en ondervoeding die zij daar hebben gezien, en de gevolgen daarvan voor lokale gemeenschappen.

 

De inspiratie voor Restoranto komt van het oude Oegandese gezegde “Gava mu kulya” wat betekent dat eten de bron is van energie, kracht en wijsheid. Een uitspraak met diepgaande betekenis. Wij geloven dat eten het begin is van alles. Iedereen zou recht op goed eten moeten hebben, dus wij streven ernaar dit mogelijk te maken. Bovendien kan een goed gevulde maag een briljante geest aanzetten tot de meest fantastische dingen.

Wat is Restoranto?
Restoranto is een app waarmee je kan reserveren, bestellen en betalen voor een restaurantbezoek. Via onze app kan je zoeken naar restaurants, door het menu kijken en tafels reserveren. Ook kan je Pre-orderen. Wanneer je een Pre-order plaatst, staat het eten voor je klaar wanneer je restaurant binnenkomt. In het restaurant kan je Restoranto gebruiken om eten en drinken te bestellen. Gedurende je bezoek kan je gemakkelijk meer bestellingen voor gerechten en drankjes plaatsen. Wanneer je klaar bent om te vertrekken, kan je via de app simpel en snel betalen.

Voor elke maaltijd die je via Restoranto bestelt, doneren wij een maaltijd aan Mark.

Wie is Mark?
Mark staat voor iedereen die ‘s avonds met een lege maag naar bed moet. Wereldwijd zijn er meer dan 800 miljoen Marks, en in Oeganda wonen er veel. Wij geloven dat Mark een stem verdient en een andere naam dan ‘iemand in nood’, of ‘iemand in hongersnood’. Wij hopen Mark hier mee te helpen.

Met Restoranto wordt elke maaltijd die je besteld een mogelijkheid voor Mark om de wereld te ontdekken en zich te ontwikkelen tot iemand die bij kan dragen aan zijn gemeenschap.

Hoe werkt Restoranto?
Je hoeft alleen de app te downloaden en te registreren.

Nadat je je hebt geregistreerd kan je meteenbeginnen met het bekijken van restaurants en deals! Als je iets leuks vindt kan je met een paar tikken een tafel reserveren.

Wanneer je aankomt bij het restaurant kan je zo beginnen met het bestellen van drankjes en gerechten. Als je liever hebt dat je maaltijd al voor je klaarstaat kan je ook Pre-orderen. In het restaurant hoef je dan niet meer te bestellen, maar wordt je maaltijd meteen naar je tafel gebracht. Gedurende de maaltijd kan je via de Restoranto app gemakkelijk meer bestellen.

Wanneer je klaar bent met eten, hoef je alleen op ‘betalen’ te klikken en je kan je maaltijd zo afrekenen.

Op wat voor apparaten kan ik Restoranto gebruiken?
Restoranto is geschikt voor iOS en Android apparaten.
Wat zijn Pre-orders?
Pre-orders zijn maaltijden die je voor aankomst bij het restaurant hebt geplaatst en betaald. Je kan zelf bepalen wanneer je wil dat je bestelling geserveerd wordt. Bij het restaurant hoef je vervolgens niet meer te bestellen en je hoeft niet te wachten tot je eten wordt klaargemaakt.

Bij Binnenkomst

Moet ik mijn telefoon laten zien?
Nee, je hoeft bij het restaurant niet je telefoon te laten zien. We raden je wel aan om bij het restaurant te melden dat je Restoranto gaat gebruiken.
Ik ben 5 minuten te laat, is dat een probleem?
Nee, dat zou geen probleem moeten zijn. Het is wel zo dat – net als bij elke andere afspraak – het gepast is om op tijd te zijn. Als je al weet dat je te laat gaat zijn, neem dan even contact op met het restaurant.

Een account aanmaken

Hoe maak ik een Restoranto account aan?
 1. Download Restoranto
 2. Maak een account aan door op de onderste knop te klikken.
  Het is ook mogelijk om je via Facebook aan te melden.
Hoe nodig ik een vriend uit?
Selecteer ‘vrienden uitnodigen’ in de Restoranto app en nodig je vrienden uit. Voor elke vriend die je uitnodigt die Restoranto downloadt doneren wij een maaltijd aan Mark!

Last Minute Deals

Hoe vind ik deals van restaurants?
In de app kan je deals van restaurants zien op basis van je locatie, de restaurants die je hebt geliked, en welke deals speciaal voor jou zijn geselecteerd door ons algoritme.
Verlopen deals?
Ja, deals verlopen. Elke deal in de app heeft een ‘time remaining’ knop. Als de tijd is op is heb je nog 30 minuten aan reistijd over. Als je niet binnen die tijd aankomt is de deal niet meer beschikbaar.

Reserveren en Bestellen

Hoe plaats ik een reservering?
 1. Open de Restoranto app
 2. Zoek en kies een leuk restaurant
 3. Klik op ‘reserveer’
 4. Vul de datum, tijd en het aantal bezoeker in
 5. Nadat je klaar bent met je reservering kan je ervoor kiezen een Pre-order te plaatsen.
  Je kan er ook voor kiezen om in het restaurant te bestellen, door ‘check in’ te selecteren wanneer je op de aangegeven tijd bij het restaurant aankomt.
Ik heb een bepaald verzoek voor het restaurant. Wat kan ik doen?
Als je een reservering plaatst, kan je een bericht aan je reservering toevoegen. Daar kan je bijvoorbeeld allergieën of bijzondere verzoeken vermelden.
Wat gebeurt er als ik een reservering plaats, maar niet kom opdagen?
Als je een reservering plaats, maar niet komt opdagen en ook niet geannuleerd hebt, krijg je een gele kaart. Als dit nog een keer gebeurt zal je geen gebruik meer kunnen maken van Restoranto.

Een reservering annuleren

Hoe annuleer ik een reservering?
Dit is hoe je een reservering annuleert:

 1. Ga naar ‘mijn reserveringen’
 2. Vind je reservering
 3. Selecteer ‘annuleer’
Ik kan toch niet gaan. Moet ik het restaurant bellen?
Als je een reservering plaatst, maar toch niet blijkt te kunnen, breng dan alstublieft het restaurant op de hoogte en annuleer je reservering in de app.

Dit is hoe je een reservering annuleert:

 1. Ga naar ‘mijn reserveringen’
 2. Vind je reservering
 3. Selecteer ‘annuleer’
Ik heb een reservering geplaatst, maar ben van gedachte veranderd. Kan ik annuleren?
Ja, dat kan. Je kan een reservering annuleren door het restaurant te bellen en de reservering in de app te annuleren.

Dit is hoe je een reservering annuleert:

 1. Ga naar ‘mijn reserveringen’
 2. Vind je reservering
 3. Selecteer ‘annuleer’
Wat gebeurt er als ik een reservering plaats, maar niet kom opdagen?
Als je een reservering plaats, maar niet komt opdagen en ook niet geannuleerd hebt, krijg je een gele kaart. Als dit nog een keer gebeurt zal je geen gebruik meer kunnen maken van Restoranto.

Problemen met reserveringen

Ik kan geen datum of tijd selecteren voor mijn reservering. Wat is er mis?
Dit betekent dat het restaurant om die tijd gesloten is. Selecteer een andere datum, of kies een ander restaurant.
Ik heb geen bevestiging van mijn reservering ontvangen. Wat is er gebeurd?
De bevestiging van je reservering wordt je per email toegestuurd. Als je de bevestiging niet kan vinden kan het zijn dat je bestelling in je spam folder terecht is gekomen. Als je de bevestiging daar ook niet kan vinden, stuur dan een email naar info@restoranto.com, dan zullen we je verder helpen!
Het restaurant heeft mijn bestelling niet ontvangen. Wat doe ik nu?
Als het restaurant om de één of andere reden je bestelling niet ontvangen heeft, stuur ons dan een mail via info@restoranto.com en we helpen je verder!
Ik heb gereserveerd, maar het restaurant was vol. Wat kan ik doen?
Als je bij een restaurant hebt gereserveerd maar het vol is, laat het ons dan weten via info@restoranto.com. In de tussentijd kan je Restoranto gebruiken om nieuwe restaurants te ontdekken.

Bijzondere verzoeken en Allergie informatie

Wat voor restaurants kan ik op Restoranto vinden?
Je kan op Restoranto restaurants, bars en andere tentjes vinden – zolang ze maar eten serveren. We beginnen met Very Italian Pizza naast station Blaak in Rotterdam tijdens onze pilot van een maand, maar in de daarop volgende weken en maanden gaan we meer restaurants toevoegen.
Wat voor informatie hebben jullie over de restaurants?
Selecteer de optie ‘contact’ in de app en je kan algemene informatie over een restaurant vinden, zoals het adres, de openingstijden en het telefoonnummer.
Ik heb een bepaald verzoek voor het restaurant. Wat kan ik doen?
Als je een reservering plaatst, kan je een bericht aan je reservering toevoegen. Daar kan je bijvoorbeeld allergieën of bijzondere verzoeken vermelden.

Donaties – You eat, You feed

Doneren jullie écht een maaltijd voor elke reservering
Ja, dat is mogelijk. Kijk op www.gavaproject.com en doneer daar.
Hoeveel kost het voor Restoranto om een maaltijd te doneren?
Omdat GAVA nauw samenwerkt met de lokale gemeenschap in Kazo en eten inkoopt van lokale boeren en verkopers, zijn we in staat om de kosten laag te houden. GAVA kan maaltijden koken voor 900 Oegandese Shilling per portie, wat ongeveer neerkomt op €0,20-0,30 per maaltijd.
Is het mogelijk om direct te doneren voor het geven van maaltijden?
Ja, dat is mogelijk. Kijk op www.gavaproject.com. Daar kan je direct doneren.

Betaling

Hoe betaal ik met Restoranto?
Nadat je je bestelling hebt geplaatst en je gerecht hebt gekozen kan je je bestelling afmaken door op ‘betalen’ te klikken. Je kan dan met een creditcard of iDeal betalen.
Waarmee kan ik bij Restoranto betalen?
Je kan met iDeal of creditcard betalen.
Moet ik fooi geven?
Nee, je bent niet verplicht om een fooi te geven, maar voel je vrij om je waardering voor het restaurant te laten zien als je het tijdens je bezoek naar je zin hebt gehad.

Kosten

Hoeveel kost het om de app te downloaden?
Helemaal niets. De app is gratis te gebruiken. Je kan de Restoranto app hier downloaden.
Hoeveel kost het om een reservering te plaatsen?
Een tafel reserveren is gratis. Je betaalt alleen voor het eten en drinken dat je via de app in het restaurant bestelt.

Bonnetjes

Waar worden mijn Restoranto bonnetjes bewaard?
Je kan je bonnetjes op twee manieren bekijken:

 1. In de Restoranto app:
  Ga naar ‘mijn reserveringen’ en klik op de reservering waarvoor je het bonnetje zou willen zien.
 2. In je email:
  Restoranto stuurt je je bonnetjes per email. Als je in je inbox zoekt op ‘Restoranto’ zou je ze moeten kunnen vinden.

Recensies, feedback en klachten

Hoe kan ik een recensie voor een restaurant achterlaten?
Nadat je hebt betaald zal je worden gevraagd om een review te plaatsen. Het is niet mogelijk om een recensie te plaatsen voor Pre-ordered maaltijden, maar alleen wanneer je in het restaurant besteld hebt.
Hoe kan ik feedback geven?
We horen graag van je. Stuur ons een bericht via info@restoranto.com en we komen zo snel mogelijk bij je terug. Jouw feedback helpt ons onze kwaliteit hoog te houden.
Mijn eten viel tegen. Wat kan ik doen?
Als het eten niet goed is, of tegenvalt, laat het dan direct aan het restaurant weten. We ontvangen wel graag je feedback, om onze standaarden hoog te kunnen houden.
Ik had een slechte ervaring met een restaurant. Waar kan een klacht indienen?
We horen graag van je. Neem contact op via info@restoranto.com en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Ik heb gereserveerd, maar het restaurant was vol. Wat kan ik doen?
Als je bij een restaurant hebt gereserveerd maar het vol is, laat het ons dan weten via info@restoranto.com. In de tussentijd kan je Restoranto gebruiken om nieuwe restaurants te ontdekken.
Hoe nodig ik een vriend uit?
Selecteer ‘vrienden uitnodigen’ in de Restoranto app en nodig je vrienden uit. Voor elke vriend die je uitnodigt die Restoranto downloadt doneren wij een maaltijd aan Mark!

Ik ben eigenaar van een restaurant

Kan ik partner worden van Restoranto?
Ja, dat kan. Bekijk onze restaurant pagina om te zien wat er mogelijk is.
Ik wil graag meer weten voor ik mij aanmeld. Met wie kan ik contact leggen?
We horen graag van je. Neem contact op via info@restoranto.com en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
Waarom zou ik partner worden van Restoranto?

Het gebruik van Restoranto heeft meerdere voordelen! Wat voorbeelden:

 • Extra omzet
  Er zijn verschillende manieren om je omzet te verhogen door het gebruik van Restoranto. Bijvoorbeeld met het Live Menu of met Restoranto Deals.
 • Grotere zichtbaarheid
  Door onderdeel te zijn van het Restoranto netwerk wordt je restaurant zichtbaar in onze app.
 • Upselling
  Laat je gasten zien welke producten goed bij elkaar passen.
 • Bespaar tijd
  De bediening heeft meer tijd om zich te richten op goede service
 • Restaurant analytics
  Houd bij welke gerechten en combinaties populair zijn, en op welke tijden ze besteld worden.
 • Flexibele prijzen
  Je kan ons algoritme gebruiken om de prijzen van je gerechten op basis van tijd en vraag te veranderen. Op deze manier kan je het gebruik van de capaciteit van je restaurant en je omzet verhogen!
Hoe werkt een partnerschap met Restoranto?
Vul je contactinformatie in op onze website en we nemen snel contact met je op! Maak een afspraak en we komen langs om je te laten zien hoe onze applicatie voor jouw restaurant zou kunnen werken.
Naar wat voor restaurants is Restoranto op zoek?

Elk restaurant is bij Restoranto welkom. Het ideale restaurant is er een die zich richt op hetzelfde publiek als wij. Wij omschrijven onze target audience als Young Urban Professionals. Sommige eigenschappen die goed bij Restoranto passen zijn:

 • Innovatief, actief bezig met het goed bedienen van je klanten.
 • Relatief korte doorlooptijd. Je probeert op een avond meerdere klanten aan dezelfde tafel te bedienen.
 • Business lunches – ideaal voor de Pre-order service!
Hoeveel extra werk heb ik aan Restoranto?
Naast het in de gaten houden van de tablet voor binnenkomende bestellingen, hoeft je chef natuurlijk alleen maar meer eten klaar te maken!
Wat nou als er iets misgaat met een bestelling van een klant?
Onze accountmanagers staan 24/7 voor je klaar. Bel ons, stuur een sms’je, of stuur ons een email. Allemaal goed. We helpen je zo snel als we kunnen.
Moet mijn restaurant betalingen afhandelen?
Gebruikers van de applicatie die een Pre-order plaatsen hebben via de app al betaald voordat ze naar je restaurant komen. Bestellingen die gebruikers in je restaurant plaatsen betalen ze ook met de applicatie. Dit betekent dat je niet eens hoeft na te denken over de betaling!

Leuk! Wie ben je?

You have Successfully Subscribed!