Selecteer een pagina

Ons verhaal

Restoranto is een mobiele applicatie waarmee restaurants (inclusief cafés) last-minute aanbiedingen kunnen sturen aan mensen die op dat moment in de buurt lopen. De missie van Restoranto is om restaurants op korte termijn aan lokale klanten te helpen. Tegelijkertijd creëert Restoranto aandacht voor het wereldvoedselprobleem door voor elke geboekte maaltijd een maaltijd te doneren aan mensen die honger lijden.

Restoranto is opgericht in September 2015 door Ralph de Groot en Silja Thor in Rotterdam. De oprichters ontmoetten elkaar tijdens een 52 uur durende bus rit door Oost Afrika. Tijdens hun reis van Kampala (Oeganda) naar Dar es Salaam (Tanzania) raakten ze aan de praat. Terwijl ze armoede met eigen ogen zagen besloten ze om hier iets tegen te doen. 

Je kunt dus eigenlijk zeggen dat Restoranto niet is ontstaan in Rotterdam, maar in Oost Afrika. 

 

Ons team

Silja Thor: is Ijslands, ze heeft tijdens haar carrière in 8 landen gewoond terwijl ze de wereld heeft rond gereisd. Haar passie voor reizen en internationale ontwikkeling brachten haar naar Oeganda in de winter van 2013 waar ze Ralph ontmoette. Ralph en Silja besloten om Restoranto op te richten eind 2015 omdat ze beiden erg gepassioneerd zijn over eten en ze allebei een bedrijf willen dat mensen aan elkaar verbindt via eten.

Ralph de Groot: is Nederlands, hij houdt van reizen en van uit eten gaan (indien mogelijk tegelijk , yay!). Nadat hij zijn master in Strategic Entrepreneurship afrondde besloot hij dat het tijd was om iets te gaan doen met wat hij geleerd had op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het mogen ervaren van Oeganda bevestigde voor hem dat het opzetten van een sociale startup de perfecte manier is om een innovatief bedrijf op te zetten en tegelijkertijd iets terug te doen voor hen die het nodig hebben.

Christian Spaargaren: is een Nederlandse jongeman met interesse in reizen,  skiën en Restoranto. Een echt manusje van alles binnen de onderneming die besloot zijn studie bedrijfskunde in praktijk te gaan brengen. Oh, hij houdt ook van lekker eten in combinatie met lekkere biertjes. 

Robin Simon: Is Nederlands. Toen Ralph mij voor het eerst een bericht stuurde en mij vertelde over dit project was ik meteen enthousiast. Ik hou van uit eten gaan (ik kan zelf belachelijk slecht koken) en ik ben een typisch Nederlandse jongen die niet vies is van kortingen. Naast mijn huidige baan ben ik altijd aan het programmeren in mijn vrije tijd, dus dit was een geweldige uitdaging en al helemaal omdat ik er een vriend mee kan helpen.

Lalit Kataria: Is Indiaas en heeft meer dan 14 jaar ervaring met SEO, online marketing, project management, analytics en training. Lalit heeft zich bewezen bij grote bedrijven zoals BSFI, eCom, telecom en FMCG brands in India gecombineerd met enkele Europese bedrijven. Een aantal bedrijven waar hij mee gewerkt heeft zijn Airtel, Apollo Tyes, Reckit Beckiser, Nestle, Mariot en vele anderen. Lalit heeft de performance prijs gewonnen voor zijn werk bij Airtel. Lalit is afgestudeerd bij Symbiosis gevolgd door een executive program van IIM-Cal. Lalit houdt van wandelen en heeft een passie voor koken. Je kan Lalit altijd bereiken voor goede tips over wandelingen door  Noord India en natuurlijk over SEO strategieën. 

Great. We'll be in touch soon!